Utforske havene - med de beste komponentene

  26.06.2018

Hvor mye vet vi om havet? Ikke så mye som mulig - nesten 95% av våre hav er uutforsket.

Som det største økosystemet på jorden, stole vi på sjøen for å generere halv oksygen som vi puster, og for å gi oss mat å spise. Det er viktig at vi vet mer om endringene som foregår under vannet - men vi vet mindre om havets dyp enn vi gjør om månens overflate.

Selv om det er gjort mye forskning på områdene rundt 170 meter dypt, er den gjennomsnittlige dybden av planetens hav 4.000m.
Undervannsteknologier er stadig bedre - bare denne måneden presenterte et team tyske ingeniører et nytt sett med undervanns droner designet for å dykke videre inn i våre hav.

Men teknologien som brukes av det ubemannede undervannsfartøyet, er dyrt, og må operere i et svært utfordrende og presset miljø. Nexus-leverandør Zago tilbyr spesialtilpassede festemidler som kan beskytte denne sofistikerte maskinen fra saltvann og andre undervannsforurensninger.

Zago-produkter finnes på undersjøiske roboter, droner og sonarsystemer. Ikke bare beskytter de utstyret, men de forhindrer skade på miljøet ved å hindre kjemikalier og farlige væsker i å lekke ut i havet.

ZAGOs selvforseglingsfeste produseres av høyt korrosjonsbestandige metaller, og er konstruert med et spor for å imøtekomme en gummi-o-ring som forsegler farene i undervannsmiljøet.

O-ringen omformes mens festingen strammes for å danne en ugjennomtrengelig forsegling, noe som gir en total barriere.

ZaGO-tetningskrukserien inkluderer:

• Maskinskruer med et utvalg av hodet, driver og trådtyper
• Spesielle tetningsskruer - en rekke spesialforseglingsskruer. Ideell for alle elektroniske enheter, panel, ventil, drivstofftank og prosessutstyr.
• Socket Caps & Hex Bolts med et utvalg av tilpassede alternativer
• Sikkerhets- / tetningsbestandige selvforseglingsskruer
• Tetningsnitter og tetningsplugger for å gi ekstra stabilitet - ideell for støt og vibrasjoner.
• MilSpec Pan Head Skruer - slitesterke skruer som oppfyller militære krav

De tilbyr alle et utrolig langt liv, og er perfekte for kommersiell bruk.

Bilde av Vlad Tchompalov på Unsplash